3 Eylül 2017 Pazar

Böğürtlen Reçeli




















Hepinizin Kurban Bayramı kutlu olsun.Bayram tatili uzatılınca uzaklardaki sevdiklerine ,yakınlarına yada tatil yerlerine kaçamaklar yapıldı haliyle .Mutlu huzurlu ve sağlıklı geçirmeniz dileğiyle.. :)


Böğürtlen reçeli kapağını kış mevsiminde açınca temmuzdan bir günmüş gibi hissettirir bana ...Geçtiğimiz senelerde bahçeden topladığım böğürtlenler ile yapmıştım ama bu sene pazardan aldım.Dalından toplamış kadar eğlenmesemde reçel yapmak bana iyi geliyor :)












Böğürtlen Reçeli





. 1 kg. böğürtlen

. 1 kg. toz şeker

. 1 adet iri limonun suyu

. 1 bardak su







Yapılışı ;


. Böğürtlenleri yıkayıp bir kenarda süzdürün .

. 1 kg. toz şeker ve bir su bardağı suyu genişçe bir tencereye alıp şeker eriyene kadar orta ateşte karıştırın . Kaynamaya başlayınca köpürecektir köpükler hafif azalmaya başlayıp şurup kıvamı olunca ocağı kapatıp meyveleri içine atın .Ve bir iki kere karıştırıp 2 saat kadar bekletin.

. Süre sonunda orta ateşte reçeli kaynatmaya başlayın.Reçelin üzerine köpükler oluşacaktır. Kevgir veya kaşık yardımıyla köpükleri temizleyin.Köpüklenme işlemi(bu kısım biraz uzun sürer) bitince kıvam kontrolü yapın arada .Porselen bir tabağa kaşığın ucuyla reçelden alıp damlatın ve biraz soğutun Tabağı aşağı doğru tuttuğunuzda reçelin akışına göre karar verin .Sulu ise kaynatmaya devam ama kıvam aldıysa 1 adet limonun suyunu sıkıp 20 -25 dakika kadar daha kaynatın ve yine kıvam kontrolü yapın. Herşey istediğiz şekilde ise ocağı kapatın ve soğumaya bırakın .

. Steril edilmiş kavanozlara reçelinizi doldurun ve yeni kapak kullanarak kapatın .Serin bir yerde muhafaza edin .




Notlar ;

. Eğer biraz daha ekşili bir tat seviyorsanız şeker miktarında minik bir azaltma yapabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails