6 Ağustos 2017 Pazar

Şeftali Konservesi
























Çok çook sıcak bir Ağustos gününden kocaman merhaba :) Yaz demek sadece deniz ,kum, güneş ve tatil demek değil benim için .Aynı zamanda güzel yaz lezzetlerini kışa taşımak , karınca misali kış için hazırlık yapmak demek :) Biraz uğraştırıcı,yorucu olsada bu işlerin sonucu çok mutlu edici :) Geçelim konserve tarifimize ...






Konserve yapmak içinen ideal şeftali nektarin olan.Sert ve ezilmemiş olanlarını seçinki bu işleme dayanıklılık göstersin.

* Dilediğiniz kadar şeftaliyi yıkayıp ince bir şekilde kabuklarını temizleyin . Elma dilimi şeklinde parçalara ayırın.

* Kavanozları ve kapakları kaynar suda steril edin.(mutlaka yeni kapak kullanın )

* 1 litrelik içme suyuna 1 bardak toz şeker koyup çözünene kadar karıştırın.

* Steril edilmiş kavanozlara şeftalileri yerleştirin.Eğer seviyorsanız (ki çok hoş bir aroma veriyor)1 adet karanfil atabilirsiniz kavanozlara .Hazırlamış olduğumuz şekerli suyu kavanozlara paylaştırın .Eğer su yetmezse aynı ölçü ile yine hazırlayın (su ölçüsü : 1 litrelik suya 1 su bardağı toz şeker ) Tepeleme suyu koymayın bir parmak kadar yer bırakın ki kapaklar iyice vakum yapabilsin.Bir bıçak yardımıyla kavanozla şeftalilerin arasına girin ve arada kalan havayı alın .Kaynatma esnasında sıkıntı yaşanmasın diye havasını almak önemli . Steril edilmiş kapakları sıkıca kapatın . Kavanozları tencereye yerleştirin.Üzerlerine iki parmak çıkacak kadar su koyup kaynatmaya başlayın.Su kaynamaya başladıktan yarım saat sonra ocaktan alabilirsiniz.Çok sıcak oluyor kavanozları alırken çok dikkat edin . Kapakları bir mutfak bezi ile tekrar sıkın ve ters çevirerek tezgahta soğutmaya bırakın.

* Olmayan bir kavanoz var ise kapaklar vakum yapmayacaktır .Konserve olanlar ise kapaklarda içeri doğru vakum olacaktır.Konserveniz olmuş demektir.

* Kavanozları serin ve kuru bir yerde sakla.



Keyifle yapacağınız bir kış çalışması olsun bu yaz gününde :)



Afiyet olsun .






Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails