13 Haziran 2017 Salı

Muhallebili Kadayıf




















Herkese bu güzel Ramazan ayından merhaba :) Tüm ailenin bir arada olduğu sıcacık iftar sofralarında çorbadan sonra tatlının yeri önemlidir bence .En son çay ile beraber ikramını sabırsızlıkla beklerimki :) Tabii biraz sıcak havalara geldiğinden serinleten ve hafif tatlılarsa en çok tercih ettiklerimden .Daha öncede paylaşmıştım bu tarifi ancak yeni fotosuyla güncellemek istedim.Herkese güzel bir hafta dilerim :)
















Muhallebili Kadayıf




Malzemeler ;


. 300 gr. taze kadayıf

. 5 çorba kaşığı toz şeker

. 5 çorba kaşığı tereyağ

. 1,5 su bardağı kırılmış ceviz



Muhallebisi için ;


. 1 litre süt

. 2 kahve fincanı tozşeker (Türk kahvesi)

. 1 adet yumurta sarısı

. 4 çorba kaşığı un

. 2 çorba kaşığı nişasta

. 1 paket vanilya

. 1 kutu krema (200 ml)




. Kadayıfın kolay kırılması için birkaç saat önceden buzluğa koyun.Kadayıfı küçük küçük tencereye kırın ve tereyağ ve şekeri ilave ederek kavurun.Kadayıf pembeleşip kıtır kıtır olana kadar kavurun.Ceviz kırıklarını da ilave edip biraz daha kavurun .(en uzun kısmı burası biraz vakit alıyor)Ocaktan alıp soğumaya bırakın.




. Krema hariç muhallebi için gerekli olan malzemeleri tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Pişen muhallebiyi ocaktan alıp bir kenarda soğutun ve içine kremayı koyup mikserle çırpın.


. Kadayıfın yarısını kare veya dikdörtgen bir kalıba dökün üzerine muhallebinin tamamını dökün.En üstede kadayıfın kalanının eşit şekilde dökün ve istediğiniz gibi süsleyin.





Afiyet olsun.


















Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails