27 Ocak 2017 Cuma

Yaprak Sarma






















On beş tatille beraber birçok anne ve baba da tatile çıktı diyebiliriz. Tatide olunca tabii çocuklar sürekli atıştırmak istiyor .Oyunlar gezmeler ve yine tabiki yemek yemek :) Yaprak sarmaya bizim minikler bayılır hele ki tek lokmalık minik minik sarmışsam.Yazdan memleketten gelen salamura yaprak ile yaptım.Yaprağın tadıda dokusu da muhteşemdi.Hazır annelerin vakti varken yapın miniklerinize :)












Yaprak Sarma





Malzemeler ;


. yeteri kadar yaprak (salamura veya taze )

iç harcı için ;


. 2-3 adet büyük soğan

. 2 su bardağı kırık pirinç veya normal pirinçte kullanabilirsiniz

. 1 paket dolmalık fıstık

. 1 demet maydanoz ,1 demet nane (taze nane yoksa 2 tatlı kaşığı kadar kuru nanede olabilir)

. 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ,

. yarım çay kaşığı karabiber , toz kırmızı biber ve tarçın

. 1 su bardağı kadar domates sosu ya da 2-3 adet domates rendesi

. sıvı yağ




Yapılışı :


. Pirinçleri ılık ve tuzlu suda biraz bekletin.Yapraklar eğer salamura ise biraz suda bekletip süzün.Taze ise kaynar suya batırıp çıkarın ve süzün.
. Soğanları yemeklik küp küp doğrayın ve dolmalık fıstıkla sıvı yağda pembeleştirin.Domates sosunu veya domatesinizi rende yapın. Süzdüğünüz pirinçleri koyun ve kısık ateşte kavurun .Tuz ve diğer baharatlarla beraber pirinçler kavrulsun.Taze maydanoz ve naneyi ekleyin . 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Biraz demlendikten sonra iyice soğutun.

. Yaprakların saplarını ayıklayın.Soğumuş iç harçtan bir miktar koyarak yaprakları sarın. Yaprakların saplarını ve bir iki adet domatesi ve yarım su bardağı kadar domates sosunu dolmayı koyacağınız tencerenin dibine koyabilirsiniz çok lezzetli oluyor.Sarmalar bitince üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup kısık ateşte pişirin.Soğuyunca ve ılık olarak servis edebilirsiniz.






Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails