1 Kasım 2014 Cumartesi

Mini Elmalı Tart












Elmayla tarçını birlikte pişirmek benim en mutlu anlarımdan biri.Bir reklamın sloganı gibi bu ikili pişerken ''kokusunda davet var'' :) İnsanı mutlu eden içini ısıtan bir koku .Kış aylarımın vazgeçilmezi elma...Benim için elma hızlı bir ara öğün, kurabiye ve keklerimin baş tacı ,baharatlarla beraber harika bir çay (bir ara buradan elma çayınında tarifini vereceğim ) akşam yemeği sonrası nefis bir tatlı..Zaten öyle de değilmidir ,sağlık tacı olarak görülür elma.Belki değişiklik isterseniz diye klasik elmalı tartın dışında bu şekilde de yapabilirsiniz,geçelim tarifimize :)













Mini Elmalı Tart



Hamuru için ;

. 1 adet yumurta
. 150 gr.tereyağ
. 1/2 su bardağı yoğurt
. 1 su bardağı pudra şekeri
. 1 su bardağı nişasta
. 1/2 su bardağı sıvıyağ
. 1 paket vanilya
. 1/2 paket kabartma tozu
. aldığı kadar un


iç malzemesi için ;

. 3-4 adet elma
. 3 çorba toz şeker
. 1 çay kaşığı toz tarçın
. 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi (isteğe bağlı )
. 1 adet kakule




Yapılışı ;


. Önce tereyağını eritip ılınmaya bırakın.Geniş ve çukur bir kaba erimiş ılımış tereyağ , yoğurt,yumurta ,sıvıyağ ve pudra şekerini koyup tel çırpıcı ile karıştırın.Vanilya ,nişasta ,kabartma tozu ve aldığı kadar un konarak ele yapışmayan merdane ile açılabilecek bir hamur elde edin.Hamuru örterek biraz dinlendirin.

Bu arada elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.Şeker, kakule ve rendelenmiş elmaları bir tavaya alıp iyice pişirin.En son tarçın ve cevizi ekleyip iyice karıştırın ve tane olan kakuleyi çıkarın.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Dinlenen hamuru merdane yardımıyla 1,5 cm olacak şekilde açın ve klasik su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.Yağlanmış ve unlanmış mini muffin kalıplarına hamurları yerleştirin ve soğuyan elmalı harçtan içini doldurun.Üzerine kalan hamurdan ister kurabiye kalıplarıyla şekiller kesin yada kalan hamurları buzdolabı poşetine koyup yarım saat kadar derin dondurucuda bekletin.Çıkarıp üzerlerine hamuru rende yapabilirsiniz.Yada ince şeritler kesip süsleyebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.İlk sıcaklıkları geçtikten sonra bolca pudra şekeri serpin.Çayınızın kahvenizin yanında mini elmalı turtalarınız afiyet olsun. :)



Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails