5 Ocak 2010 Salı

Haydari



Yılbaşı soframdan lezzetli bir tarif.
Bir dilim ekmek üzerine sürülüp yenmesi şiddetle tavsiye edilir :) Misafirlerim gerçekten de çok lezzetli bulmuşlardı,tarifin asıl sahibi annem.Senelerdir hep bu şekilde yapar.










Haydari

Malzemeler;
  • 2 ,5 çorba kaşığı susam
  • 1/2 çorba kaşığı tereyağ
  • 5 -6 kaşık süzme yoğurt
  • Bir tutam dereotu
  • yeteri kadar tuz

Yapılışı ;

  • Küçük bir tavada tereyağını eritin.Eriyen yağın içine susamları ekleyip susamlar pembeleşene kadar kavurun.Ocağın altını kapatıp bir iki dakika soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Yoğurdu derin bir kasenin içine koyun.İnce ince kıyılmış dereotu,tuz ve tereyağlı susamı ekleyip bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın.Kayık tabağına alıp dereotu ile süsleyin.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

yılbaşı da dahil bizim sofralarımızın baştacıdır haydari.ellerine saglık.

Sevil Şahin dedi ki...

SEDACIM ELLERİNE SAGLIK
AFİYET OLSUN..
SEVGİLER

Pembe Tatlar dedi ki...

llerine sağlık canım...

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails