15 Eylül 2009 Salı

Mantar Güveç



Etten hoşlanmayanlar için lezzetli bir alternatif.Minişime sebze yedirmek amaçlı yapılmış bir güveç.














Mantar Güveç

Malzemeler ;
  • 1 paket mantar
  • 2 ad.kabak
  • 5-6 ad.arpacık soğan
  • 2 büyük domates
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 ad.yeşil biber
  • 2 ad.patates
  • 10 ad.taze fasülye
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça

Üzeri için ;

  • Rendelenmiş kaşar peynir

Yapılışı ;

  • Mantarları ayıklayıp limonlu suda kararmaması için bekletin.Kabakların ve patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.Taze fasülyenin kılçıklarını alıp ortadan ikiye bölün .Yeşil biberleri küçük küçük doğrayın.Bir tencereye yağı koyun .Soğanları ve sarımsakları pembeleştirin.Biberleri ve sonrasında salçayı ekleyin.Mantarlarıda ekledikten sonra biraz kavurun.Suyunu salmaya başladığı zaman patates,kabak ve fasülyeleri ekleyin.Biraz daha kavurun ve Ocağın altını kapatın.Porsiyonluk güveç kaplarına eşit miktarda paylaştırın .Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın ve güveç kaplarının üzerine paylaştırın.İçine bir miktar su konulmuş fırın tepsisine güveçleri yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.Çıkmasına yakın üzerine kaşar peynir serpin ve üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails