15 Eylül 2009 Salı

Hayırlı Kandiller


Bu ikinci un helvası yapışım ,gayet başarılı buldum.Şu evi saran kavrulmuş un kokusu yok mu....hıımmm mis gibi...













Un Helvası

Malezemeler ;
  • 2 su bardağı un
  • 125 margarin (ben yarısını tereyağ kullandım )

Şerbeti için ;

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Yapılışı ;

  • Suyu ve şekeri tencere koy ve kaynat.Ağzı kapalı olarak beklet.
  • Yağı tencerede erit ve unu ekle.Un kokusu çıkıncaya kadar ve unun rengi değişinceye kadar kavur.Kavrulmuş una sıcak şerbeti ekle ve hızlı hızlı karıştır.Ocağın altını kapat ve 15 dakika kadar tencerinin ağzı kapalı olarak demlendir.Bir kaşık yardımıyla şekillendir ve üzerine dövülmüş ceviz veya hindistan cevizi serp.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails