24 Eylül 2009 Perşembe

Etli Pazı Dolması ve İki Renkli Kek


Ispanak gillerden olan pazının her halini severim. Dolmasına, kavurmasına, sevgili teyzemin yaptığı pazılı ekmeğe...(bir ara ekmeğinde tarifini vericem). Pazarda gördüğümde dayanamayıp aldığım sebzelerden birisi.Sindirimi kolay ,bol vitaminli olan pazıda A, C ve K vitaminleri bulunuyor.













Etli Pazı Dolması

Malzemeler ;

  • 2 bağ pazı
  • 1 orta boy soğan
  • 400 gr. kıyma
  • 2,5 çorba kaşığı pilavlık bulgur (isterseniz pirinçde koyabilirsiniz ama bulgurla daha lezzetli oluyor)
  • 2 çorba kaşığı salça
  • bir kaç dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • karabiber,tuz,

Yapılışı ;

  • Pazıların saplarını yapraklarından ayırın.(saplarını atmayın,yıkayıp küçük küçük doğradıktan sonra kaynamış suda haşlayın.Haşlanmış pazı saplarını süzün ve soğutun.Buzdolabı poşetine koyup buzluğunuza koyun.İster börek içine ister salatasını yapabilirsiniz. Salata tarifini de bir ara yazıcam.)
  • Pazı yapraklarını yıkadıktan sonra kaynamış suda haşlayın.(çok fazla sıcak suda tutmayın yapraklar erir.Her bir yüzünü 2'şer saniye tutun.)Haşlanan yaprakları süzgece alın hem soğusun hem suyu süzülsün.Buarada iç malzemesini hazırlayın.Bir kaba rendelenmiş soğanı, kıymayı ,kıyılmış maydanozu,salçayı, bulguru ,yağı tuzunu ve baharatlarını ekleyip yoğurun.
    Pazı yapraklarını iç malzemeyle sarın ve bir tencereye yerleştirin.Üzerine çıkacak kadar kaynamış salçalı su yapın ekleyin.1 çorba kaşığı tereyağınıda koyduktan sonra orta ateşte pişirin.

  1. Bu mişimin elleri ...Mutfaktaki en tatlı yardımcım.Mutfakta en sevdiği şey un eleğiyle oynamak.Bayram dönüşü olduğundan bir dilim bile kek olmayan bizim evde dün akşam kek krizi yaşanınca hemen eller kollar sıvanarak geçtik mikserin başına .Herzaman olduğu gibi bu kekin hamurunada minişimin elleri değdi.Zaten pişirdiğim kekler o yüzden bu kadar lezzetli oluyorlar.































İki Renkli Kek


Malzemeler ;
  • 3 yumurta
  • 1 ,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • kabartma tozu , vanilya
  • 1,5 çorba kaşığı kakao

Yapılışı ;

  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın.Sırasıyla sütü , sıvıyağı ve vanilyayı ekleyin.Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarında çırpmaya devam edin.

  • Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına kek hamurunun yarısını dökün.Kaptaki diğer yarısına 1,5 çorba kaşığı kakaoyu ilave edip düşük ayarda çırpın.Kalıptaki hamurun üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails